XI ROČNÍK PRECHODU BZINSKÝM CHOTÁROM

04.01.2018 13:56

XI ročník sa konal predposledný deň starého roku, konkrétne v sobotu, dňa 30.12.2017 o 10:00 hod. Ľudia sa začali stretávať pred Komunitným centrom približne o 9:40 h., postupne prebiehala prezentácia, až kým sa všetci ľudia nezapísali (kto chcel a mohol odštartoval malým štamperlíkom rumu:)) a následne mohol byť prechod zahájený.

Po príhovore pána starostu a následnej spoločnej fotografii sme sa mohli na to vrhnúť a plný elánu a dobrej nálady vyštartovať do krásneho Bzinského Chotára. Čo sa týka počasia, to vyšlo náramne a s určitosťou možno povedať že to bol najkrajší deň v priebehu posledných troch týždňov. No čo k tomu dodať, p. starosta vie ako sa vybavuje počasie:).

Jednak bola trasa dlhšia, pre tých ktorí sa chceli viac prejsť, porozprávať s rôznymi ľuďmi, obdivovať krásu a rozmanitosť zimnej krajiny, alebo len ktorí berú dĺžku trasy ako výzvu. Kratšia varianta pre všetkých ktorí už z rôznych dôvodov nevládali a nemohli absolvovať náročnejšiu prechádzku, viedla okolo poľnohospodárskeho družstva.

Na účastníkov prechodu čakal na lavičkách „Medzi Hájmi“ ohník, kde si každý mohol opiecť slaninku alebo špekáčik a posilniť sa čajíkom a tí starší aj dopingom v podobe niečoho na zohriatie:). Tu vznikajú najkrajšie spomienky, v dobrej nálade každý s každým komunikuje, fotí sa alebo len tak vychutnáva krásu prírody a zaslúžený odpočinok medzi štartom a cieľom.

V cieli čakalo pre všetkých občerstvenie v podobe výbornej kapustnice, teplého čajíka a vareného vínka. Nechýbali piesne, vrava, živá hudba a ani tanec. Tento ročník sa niesol tak ako vlani v znamení krásneho slnečného počasia a snáď k spokojnosti každého účastníka v podobe krásnych zážitkov a stretnutí sa s mnohými ľuďmi s ktorými sa počas roka z rôznych dôvodov nemôžeme stretnúť.

11 ročníka sa zúčastnilo 178  registrovaných ľudí čo oproti minulým rokom znamená že máme stúpajúcu tendenciu (minuloročného prechodu sa zúčastnilo 107 ľudí a to znamená nárast o 66 %) a záujem o prechod našim krásnym chotárom ľúdí čoraz viac priťahuje, čomu sa veľmi tešíme.

Na záver by sme sa ešte chceli ospravedlniť za nesprávne odhadnutie množstva kapustnice, nakoľko sa prechodu zúčastnili aj nezaregistrovaní a na každého sa nedostalo. Nárast bol oproti minulému roku enormný a nesprávne odhadnutie situácie nás veľmi mrzí.  Ale poučíme sa z toho a v budúcnosti sa budeme chcieť tejto situácii vyhnúť.

Tiež by sme sa ešte chceli poďakovať nielen účastníkom, ale aj všetkým tým ktorí sa na príprave podieľali, konkrétne pracovníkom obce za prípravu kapustnice, za obsluhu bzinským poslancom a tiež niektorým ženám dobrovoľníčkam zo Bzín. Ďakujeme a tešíme sa na Vás o rok.